Vanhemmille

Hoi vanhempi!

Mikä Kuksa? Mitkä PT-kisat? Entä mihin ommellaan seikkailijan suoritusmerkkejä?

Täältä löydät näppärää perustietoa partioon liittyen.

Kuva: Joni Kuusisto / L-SP:n kuvapankki

Ikäkaudet

Partiossa ohjelma on suunniteltu eri ikäkausille sopivan haastavaksi ja aihepiireiltään mielenkiintoiseksi. Ikäkaudet jakaantuvat nykyisin viiteen erilaiseen.

7-9 -vuotiaat: Sudenpentu

10-12 -vuotiaat: Seikkailija

12-15 -vuotiaat: Tarpoja

15-18 -vuotiaat: Samoaja

18-22 -vuotiaat: Vaeltaja

Tästä vanhemmat ovat aikuisia.

Vaatetus

Viikkokokouksiin sopiva vaatetus on sellainen, joka voi hieman likaantua sekä partiohuivi. Juhlavammissa ja virallisissa tapahtumissa partiolainen pukeutuu partioasuun, johon kuuluu sininen partiopaita, tummat housut tai polvimittainen hame ja tummat sukkahousut, partiovyö,  oman ikäkauden värinen pillinaru, tummat kengät, partiohuivi sekä sudenpennuilla ja seikkailijoilla LoNu-pipo. Vanhempien ikäkausien edustajat saavat käyttää partiobarettia.

Partiovaatteita myy Scandinavian Outdoor.

Sudenpennun merkkiohje

Seikkailijan merkkiohje

Tarpojan merkkiohje

Samoajan merkkiohje

Vaeltajan merkkiohje

Aikuisen merkkiohje

 

Kuksa

Kuksa on Suomen Partiolaisten jäsenrekisteripalvelu. Sen kautta ilmoittaudutaan esimerkiksi leireille, tapahtumiin ja koulutuksiin. Kirjautuaksesi Kuksaan sinun tulee rekisteröityä palveluun jäsenmaksulaskusta löytyvällä jäsennumerolla. Ilmoittautumista ei kannata jättää viimeiseen päivään etenkin suurtapahtumiin ilmoittautuessa, sillä monen yrittäessä samaan aikaan kirjautua ja ilmoittautua palvelussa voi esiintyä takkuilua.