Tietoa lippukunnasta

Keitä me olemme?

Historiaa

Partiolippukunta Loimaan Nuotioloimut perustettiin vuonna 1987, kun aikaisemmin alueella toimineet kaksi erillistä lippukuntaa (Loimaan Loimutytöt ja Loimaan Nuotioveikot) yhdistivät voimansa. Lippukunnat tekivät jo tätä ennen tiiviisti yhteistyötä keskenään, ja noin vuoden ajan ennen virallista perustamistaan Nuotioloimut toimivat omana osastonaan partiolippukunta Loimaan Savisten alaisuudessa.

Partiotoimintaa Loimaalla on ollut jo melkein sata vuotta. Partiojärjestö Loimaan Sissit on perustettu vuonna 1921, ja järjestöä johti tällöin Väinö V. Virtanen. Tuolloin oli tavallista että oli erikseen tyttö- ja poikalippukuntia, mutta Loimaan Sisseihin olivat tervetulleita kaikki sukupuolesta riippumatta, niinkuin Nuotioloimuihinkin nykypäivänä. Loimaan Sissien  perustavassa kokouksessa on tietojemme mukaan ollut mukana 70 jäsentä, 45 tyttöä ja 25 poikaa.

Loimaan alueella on tämän jälkeen toiminut useita erilaisia lippukuntia, mm. Loimaan Marttatytöt (1946-1947), Metsämaan Metsäpoijat (1955), Riuttan Tytöt (1957-1963), Valokartanon Tytöt ja Ahjon polkijat (1963-1967) sekä Loimaan Savisirkut (1959) ja Loimaan Savisissit (1960) jotka vuonna 1977 yhdistyivät Loimaan Savisiksi. Lisätietoa partiotoiminnan historiasta Loimaan alueella löydät täältä, Loimaan Nuotioloimujen pitkäaikaisen lippukunnanjohtajan Markus “Mambo” Laineen kirjoittamasta PartioWiki-artikkelista.

Lippukunnallamme on ollut vuodesta 1998 käytössä retkikämppämme Eräkkö, jota ylläpidetään talkoovoimin. Eräkkö sijaitsee noin 8 km etäisyydellä Loimaan keskustasta ja siellä retkeillään aktiivisesti.

Symboliikka

Loimaan Nuotioloimujen huivimerkissä nuotiota reunustavat kivet ja nuotion liekit kuvaavat partioihanteita ja partiolupausta. Nuotiossa palavat viisi puuta kuvaavat niitä viittä vartiota, jotka olivat mukana vuoden 1987 kesäleirillä, jolla Loimaan Loimutytöt ja Loimaan Nuotioveikot yhdistyivät Loimaan Nuotioloimuiksi.

Nykyään Saviseudun alueella toimivia partiolippukuntia ovat Loimaan Nuotioloimujen lisäksi Alastaron Jyväset, Mellilän Menninkäiset, Kyrön Kiurut ja Kokot, Pöytyän Pöllöt sekä Kosken Kerkät. Muita lähellä olevia lippukuntia löydät täältä.

Lähteet: PartioWiki