Retket

Jos metsään haluat mennä nyt, niin…

Luonnossa retkeily on tärkeä osa partiota. LoNussa ryhmät toteuttavat omien aikataulujensa mukaan vähintään kaksi viikonloppuretkeä vuoden aikana joko Eräkköön, Kololle tai valitsemaansa kohteeseen luonnossa. Retkimajoitus voi tapahtua joko sisällä, puolijoukkue- tai sissiteltassa, laavussa tai jopa omarakenteisessa majoitteessa. Täältä löydät hyviä vinkkejä retkelle lähtiessä ja varustelistan.

Muistathan, että alaikäisen partiolaisen retkeilyyn vaadimme huoltajan kirjallisen suostumuksen. Ennen retkeä kokouksessa jaetaan retkikirje, joka toimii samalla palautettavana lupalappuna.

 

Mitä sanoo retkeilijä?

Kokemuksen syvällä rintaäänellä: vaihtosukkia ei ole koskaan liikaa. Parit ylimääräiset eivät paina niin paljon, etteikö niitä olisi järkevää kantaa mukana. Märät sukat ovat nimittäin ensinnäkin jääkylmät muuten kuin kesällä – ja, noh, väistämättä hiukan vastenmieliset. Sokeripommien pakkaaminen evääksi ei ole aina se viisain veto, vaikka se saattaisikin ehkä houkuttaa. Liian sokerin välttämällä välttyy myös turhalta huonovointisuudelta ja päänsäryltä. Ja mitä vielä.. kun on yö, eikä sinun vuorosi olla kipinämikko, nuku.

Kaikenlaista melkein itsestäänselvää voisi tähän luetella, mutta tärkein kiteytyy tähän paljon kuultuun sanontaan:

“Partiolaiselta jää metsään kaksi asiaa: ei mitään ja kiitos.”

 

Varustelista viikonloppuretkelle

Tässä on listattuna perustavaroita retkelle lähtöä varten. Joillekkin leireille ja retkille tarvitsee tämän lisäksi ekstratavaroita, joten tarkistathan aina myös retki- tai leirikirjeen varustelistan.

 

Makuualusta ☐

Makuupussi ☐

Unilelu ☐

Puukko ☐

Istuinalusta ☐

Ruokailuvälineet (muoviset, ei kertakäyttöastioita) ☐

Juomapullo 

Tasku- tai otsalamppu ☐

Tulitikut esim minigrip-pussissa ☐

Muistiinpanovälineet ☐

Nenäliinoja ☐

Lääkkeet ☐

Henkilökohtaiset hygieniavälineet ☐

Vaihtovaatteita ☐

Sukkia/varasukkia ☐

Villasukat ☐

Sään mukaista ulkovaatetta ☐

Sään mukaiset kengät ☐

Sadevarusteet ☐

Partiohuivi ☐

Eväät – mitä? Karkkia? _____________